Naši mali gušti 2014.

  • nasi_mali_gusti

IZLOŽBA HRANE, PIĆA, DELIKATESA I SUVENIRA ZADARSKOG KRAJA

Od 12. do 18.  prosinca 2013., na Poljani Šime Budinića (kod crkve Sv. Šime)  u Zadru, održat će se deveti po redu „Naši mali gušti 2014“ – prodajna izložba hrane, pića, delikatesa i suvenira zadarskoga kraja, uz gostovanje proizvođača iz drugih županija.

Na izložbi će se promovirati autohtoni proizvodi kako Zadarske tako i gostujućih županija, a posjetitelji će ih moći kušati i kupiti.

 

NAŠI MALI GUŠTI 2014.

 

 

„Naši mali gušti“ je prodajna izložba hrane, pića, delikatesnih proizvoda i suvenira koju već devetu godinu organizira Hrvatska gospodarske komora – Županijska komora Zadar u suradnji sa Zadarskom županijom, Gradom Zadrom, Obrtničkom komorom Zadar, Udruženjem obrtnika Zadar te TZ Zadarske županije, TZ grada Zadra i TZ grada Biograda N/M.

 

 

Prva izložba „Naši mali gušti 2006“ okupila je 35 izlagača, proizvođača autohtonih proizvoda iz Zadarske županije, a brojnim posjetiteljima su predstavljeni stari zanati, gradske nošnje, suveniri i folklorni plesovi.

 

Osim što su „Naši mali gušti“ zamišljeni kao prilika da se posjetiteljima predstavi i približi raznolikost obale, otoka i zaleđa Zadarske županije, ipak je poseban naglasak na samim proizvođačima kako bi ih se potaklo na što veću proizvodnju kvalitetnih proizvoda rađenih po tradicionalnim recepturama, koje su očuvali upravo „mali“ proizvođači. Ova izložba ujedno je i prilika da mali proizvođači koji nemaju mogućnost plasmana svojih proizvoda na tržište dođu do krajnjeg potrošača.

 

Tijekom sljedećih godina manifestacija je okupljala sve veći broj izlagača i posjetitelja, te od 2009. godine ugošćuje proizvođače iz drugih županija Osim izložbeno – prodajnog karaktera izložba poprima i edukativnu ulogu. Organiziraju se stručna predavanja kao i vođene degustacije maslinovog ulja i vina na kojima se potrošače upoznaje sa osobinama kvalitetnog maslinovog ulja i vina. Posljednje “Naše male gušte 2013” okupili su 66 izlagača iz cijele Hrvatske, od kojih 34 iz Zadarske županije.

 

Ovogodišnji „Naše male gušte 2014“ koji će se održati na Poljani Šime Budinića (kod crkve Sv. Šime) 12. – 18. prosinca 2014. predstavit ćemo uz devedesetak izlagača u nešto svježijem izdanju. Uz zanimljive popratne događaje možete poslušati mnoga predavanja o sigurnosti hrane, inovativnim sušarama i mogućnostima financiranja iz EU fondova.

 

Neki od proizvoda koji će se ove godine moći naći na Našim malim guštima su: božićni ukrasi, suveniri od drva, kamena, stakla, keramike, med, suhomesnati proizvodi, pekarski proizvodi, pekmezi i džemovi, domaća tjestenina, ručno izrađeni sapuni, sol i proizvodi od soli, rakije, likeri, sir

Copyright © Media ZD, Spring Media 2013. All rights reserved.